Εύκολες συνταγές

Η Alix φτιάχνει ρολά κανέλας με τη Madelaine Petsch

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας μια λαχταριστή συνταγή για ρολά κανέλας. 🍯Αυτές οι απολαυστικές λιχουδιές είναι ο τέλειος συνδυασμός από αφράτη ζύμη, πλούσια γέμιση κανέλας και γλυκό γλάσο από πάνω. 🥄Για να το κάνω ακόμα πιο συναρπαστικό, έχω έναν ειδικό καλεσμένο να με συνοδεύει στην κουζίνα – την ταλαντούχα Madelaine Petsch!

Γνωστή για τον ρόλο της ως Cheryl Blossom στην επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή “Riverdale”, η Madelaine δεν είναι μόνο μια φανταστική ηθοποιός αλλά και μια λάτρης του ψησίματος. 🍹Μαζί, θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα για να φτιάξετε αυτά τα ακαταμάχητα ρολά κανέλας που θα γεμίσουν το σπίτι σας με ένα απίστευτο άρωμα και θα σας αφήσουν να λαχταρείτε για περισσότερα.

Συστατικά

  • 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 ¼ κουταλάκια του γλυκού μαγιά στιγμής
  • 1 φλιτζάνι γάλα, ζεστό
  • ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεσμένη κανέλα
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Προετοιμασία

1. 🍻Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και τη στιγμιαία μαγιά.

2. 🍛Προσθέστε το ζεσταμένο γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά στα στεγνά υλικά. 🍫Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

3. 🍩Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.

4. 🧅Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε τη με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

5. 🍧Όσο φουσκώνει η ζύμη, ετοιμάζουμε τη γέμιση κανέλας. 🌶Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε την καστανή ζάχαρη και την αλεσμένη κανέλα.

6. 🥖Ανοίξτε την φουσκωμένη ζύμη σε ένα ορθογώνιο πάχους περίπου ¼ ίντσας. 🍣Απλώστε το μαλακωμένο βούτυρο ομοιόμορφα στην επιφάνεια της ζύμης.

7. 🍯Πασπαλίστε γενναιόδωρα το μείγμα κανέλας-ζάχαρης πάνω από τη βουτυρωμένη ζύμη, φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια.

8. 🍽Ξεκινώντας από τη μία μακριά πλευρά, τυλίγουμε σφιχτά τη ζύμη σε σχήμα κορμού. 🥧Κόψτε το κούτσουρο σε 12 ίσου μεγέθους ρολά.

9. 🍔Τοποθετήστε τα ρολά σε ένα λαδωμένο ταψί με τη σπειροειδή πλευρά προς τα επάνω. 🍛Αφήστε λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε ρολό για να φουσκώσει.

10. 🍻Καλύψτε ξανά το ταψί με την πετσέτα κουζίνας και αφήστε τα ρολά να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.

11. 🧅Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C).

12. 🍏Ψήνετε τα ρολά κανέλας στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

13. 🍽Ενώ ψήνονται τα ρολά, ετοιμάστε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

14. 🍰Μόλις ψηθούν τα ρολά, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. ☕️Περιχύστε γενναιόδωρα το γλάσο πάνω από τα ζεστά ρολά κανέλας.

15. 🥥Σερβίρετε τα ρολά ζεστά και απολαύστε τα!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα λαχταριστά ρολά κανέλας είναι περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που απαιτείται για το φουσκώματος και το ψήσιμο της ζύμης.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Κάθε μερίδα από αυτά τα υπέροχα ρολά κανέλας περιέχει περίπου:

  • Θερμίδες: 320
  • Συνολικά λιπαρά: 12 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 7 g
  • Χοληστερόλη: 60 mg
  • Νάτριο: 210 mg
  • Συνολικοί υδατάνθρακες: 50 g
  • Διαιτητικές ίνες: 1g
  • Σάκχαρα: 27 γρ
  • Πρωτεΐνη: 5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για μια εξαιρετική παρουσίαση, τακτοποιήστε τα ζεστά ρολά κανέλας σε μια όμορφη πιατέλα ή ατομικά πιάτα γλυκού. 🍦Το γλάσο που περιχύνεται πάνω από τα ρολά προσθέτει μια υπέροχη πινελιά. 🍰Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε λίγη επιπλέον κανέλα από πάνω για μια πρόσθετη έκρηξη γεύσης και μια οπτικά ελκυστική γαρνιτούρα.

Αυτά τα ρολά κανέλας είναι απολαυστικά από μόνα τους, αλλά αν θέλετε να αναβαθμίσετε την εμπειρία σερβιρίσματος, σκεφτείτε να τα συνδυάσετε με μια πλευρά φρέσκων φρούτων, όπως φράουλες σε φέτες ή βατόμουρα. 🍏Η ζουμερή γλυκύτητα των φρούτων συμπληρώνει τέλεια τις ζεστές και απολαυστικές γεύσεις των ρολλών.

Για μια πιο παρακμιακή επιλογή, μπορείτε να σερβίρετε τα ρολά κανέλας με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. 🥗Η κρεμώδης και δροσερή υφή αυτών των προσθηκών έρχεται σε όμορφη αντίθεση με τα ζεστά και γκουρμέ ρολά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα (πράγμα σπάνιο γιατί είναι τόσο νόστιμα!), μπορείτε να αποθηκεύσετε τα ρολά κανέλας σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. 🥭Για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και την απαλότητά τους, είναι καλύτερο να τα ξαναζεσταίνετε πριν τα σερβίρετε. 🍵Απλώς βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθούν ή τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 5 λεπτά.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Η κανέλα, το βασικό συστατικό σε αυτά τα ρολά, όχι μόνο προσθέτει υπέροχο άρωμα και γεύση, αλλά προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. 🥬Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. 🍐Η κανέλα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχει μικρές ποσότητες μετάλλων όπως ασβέστιο και σίδηρο.

Το γάλα παρέχει μια καλή πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης, απαραίτητα για τη διατήρηση γερών οστών και μυών. 🥛Περιέχει επίσης βιταμίνες D και B12, οι οποίες συμβάλλουν στη συνολική υγεία των οστών και στον ενεργειακό μεταβολισμό.

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων υψηλής ποιότητας. 🍎Περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας για διάφορες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της επιδιόρθωσης των ιστών και της οικοδόμησης ενζύμων και ορμονών.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης της κανέλας και των αρτοσκευασμάτων, μπορείτε επίσης να απολαύσετε αυτές τις απολαυστικές συνταγές:

  • Cinnamon Swirl Bread: Ένα απολαυστικό καρβέλι με μια κορδέλα κανέλας να περνά μέσα από αυτό. 🥧Ιδανικό για τοστάρισμα και απόλαυση με ένα φλιτζάνι καφέ.
  • Μάφιν μήλου με κανέλα: Αυτά τα υγρά και γευστικά μάφιν είναι γεμάτα με κομμάτια ζουμερό μήλο και μια νότα μπαχαρικών κανέλας.
  • Λουκουμάδες ζάχαρης κανέλας: Αφεθείτε σε αφράτους λουκουμάδες επικαλυμμένους με ένα γλυκό μείγμα ζάχαρης κανέλας. 🥤Είναι ιδανικά για πρωινό ή ως ξεχωριστή απόλαυση.

Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

Ως διάσημος σεφ, αντλώ έμπνευση από διάφορες πηγές για να δημιουργήσω λαχταριστές συνταγές. 🍩Για τη συγκεκριμένη συνταγή, η έμπνευσή μου προήλθε από την αγάπη μου για τα κλασικά comfort food και την επιθυμία να φέρω ζεστασιά και απόλαυση στην κουζίνα σας.

Εκτός από τη δική μου γαστρονομική τεχνογνωσία και εμπειρία, συχνά απευθύνομαι σε αξιόπιστες πηγές όπως αξιόπιστους ιστότοπους μαγειρικής, βιβλία μαγειρικής, ακόμη και συναδέλφους σεφ για έμπνευση και καθοδήγηση. 🫖Μια τέτοια πηγή που παρείχε χρήσιμες πληροφορίες για τα ρολά κανέλας είναι ο αξιόπιστος πόρος της Wikipedia. 🍪Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ρολά κανέλας και την ιστορία τους επισκεπτόμενοι τον ακόλουθο σύνδεσμο: Ρολό κανέλας on Wikipedia.

Επιπλέον, οφείλω να αναγνωρίσω την ταλαντούχα Madelaine Petsch, η οποία με βοήθησε ευγενικά στην κουζίνα για να φτιάξω αυτά τα λαχταριστά ρολά κανέλας. 🧂Ο ενθουσιασμός και το πάθος της για το ψήσιμο ήταν πραγματικά εμπνευσμένα και η παρουσία της πρόσθεσε μια επιπλέον νότα διασκέδασης και ενθουσιασμού στη διαδικασία.

Ελπίζω να σας αρέσει να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε αυτά τα παραδεισένια ρολά κανέλας! Είθε να φέρουν ζεστασιά και χαρά στο τραπέζι σας, όπως κάνουν και στο δικό μου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button