Εύκολες συνταγές

Συνταγή φιλέτο μινιόν

Συνταγή για φιλέτο μινιόν

Σχετικά με τη συνταγή

Το φιλέτο μινιόν είναι ένα κλασικό και πολυτελές πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει τρυφερό και ζουμερό μοσχαρίσιο φιλέτο μαγειρεμένο στην τελειότητα. Η ψημένη εξωτερική κρούστα προσθέτει μια απολαυστική υφή, ενώ το ζουμερό και γευστικό κέντρο λιώνει στο στόμα σας. Αυτό το πιάτο θεωρείται συχνά η επιτομή της κομψότητας και της απόλαυσης, καθιστώντας το ιδανικό για ειδικές περιστάσεις ή ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Μοσχάρι φιλέτο
2 (6 ουγγιές) περικοπές

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας

Σελίδες σκόρδο
2, κιμάς

Κλαδάκια θυμαριού
4

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την εξαιρετική συνταγή φιλέτο μινιόν, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι του σεφ
  • Θερμόμετρο κρέατος
  • Τηγάνι από χυτοσίδηρο ή τηγάνι με βαρύ πάτο
  • Λαγκίδες
  • Βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Σελίδες σκόρδο
  • Φρέσκα κλωνάρια θυμάρι
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Ξεκινήστε φέρνοντας τα φιλέτα βοείου κρέατος σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά. Αυτό επιτρέπει ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Βήμα 2:

Πασπαλίστε τα φιλέτα γενναιόδωρα με αλάτι και μαύρο πιπέρι από όλες τις πλευρές. Χτυπήστε τα απαλά για να βεβαιωθείτε ότι το καρύκευμα κολλάει καλά.

Βήμα 3:

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο ή τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε ελαιόλαδο και βούτυρο, αφήστε το να λιώσει και να τσιγαριστεί.

Βήμα 4:

Τοποθετήστε τα καρυκευμένα φιλέτα στο ζεστό τηγάνι προσεκτικά χρησιμοποιώντας λαβίδες. Σιγοβράζουμε κάθε πλευρά για περίπου 2-3 ​​λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσοκαφέ κρούστα.

Βήμα 5:

Προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο και κλωναράκια θυμάρι στο τηγάνι και, στη συνέχεια, ρίξτε με κουτάλι το λιωμένο μείγμα βουτύρου και λαδιού πάνω από τα φιλέτα για πρόσθετη γεύση.

Βήμα 6:

Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίστε να μαγειρεύετε τα φιλέτα, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθείτε ότι η εσωτερική θερμοκρασία φτάνει τους 125°F (52°C) για μέτρια-σπάνια ή προσαρμόστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Βήμα 7:

Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα φιλέτα από το τηγάνι και αφήστε τα να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά. Αυτό επιτρέπει στους χυμούς να αναδιανεμηθούν και εξασφαλίζει ένα τρυφερό και ζουμερό αποτέλεσμα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή φιλέτο μινιόν είναι περίπου 40 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που απαιτείται για να έρθουν τα φιλέτα βοείου κρέατος σε θερμοκρασία δωματίου.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Καθώς το φιλέτο μινιόν παρασκευάζεται παραδοσιακά με βοδινό κρέας, δεν είναι κατάλληλο για vegans. Ωστόσο, αν θέλετε να απολαύσετε μια vegan εναλλακτική, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μανιτάρια πορτομπέλο ή μπριζόλες σεϊτάν ως υποκατάστατο για τα φιλέτα βοείου κρέατος. Τα μαρινάρετε σε μια γευστική σάλτσα και προσαρμόστε ανάλογα τον χρόνο ψησίματος.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για καλύτερα αποτελέσματα, βεβαιωθείτε ότι τα μοσχαρίσια φιλέτα σας είναι υψηλής ποιότητας και καλά μαρμαρωμένα.
– Το να φέρετε τα φιλέτα σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγείρεμα βοηθάει στο να εξασφαλιστεί ομοιόμορφο μαγείρεμα σε όλη τη διάρκεια.
– Το ψήσιμο των φιλετών σε ζεστό τηγάνι δημιουργεί μια όμορφη κρούστα και σφραγίζει τους χυμούς.
– Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για να επιτύχετε το επιθυμητό επίπεδο ψησίματος: 125°F (52°C) για medium-rare, 135°F (57°C) για medium και 145°F (63°C) για μεσαίο πηγάδι .
– Αφήνοντας τα φιλέτα να ξεκουραστούν μετά το μαγείρεμα επιτρέπει στους χυμούς να αναδιανεμηθούν, με αποτέλεσμα μια πιο τρυφερή και γευστική μπριζόλα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
400

Πρωτεΐνη
30 g

Παχιά
30 g

Υδατάνθρακες
0g

Ίνα
0g

Νάτριο
400 mg

Σίδερο
2,5 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε φιλέτο μινιόν, είναι σημαντικό να τονίσετε την κομψότητα του πιάτου. Εξετάστε την ακόλουθη παρουσίαση και τις πλευρικές εναλλακτικές:

  • Τοποθετήστε κάθε φιλέτο σε ένα ζεστό, κομψό πιάτο.
  • Γαρνίρετε με φρέσκα κλωνάρια θυμαριού ή πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για μεγαλύτερη οπτική γοητεία.
  • Σερβίρετε με παραδοσιακά συνοδευτικά, όπως ψητές πατάτες, σπαράγγια στον ατμό ή μια πλευρά από σοταρισμένα μανιτάρια.
  • Βελτιώστε τις γεύσεις με ένα ψιλόβροχο red red wine ή σάλτσα béarnaise.
  • Για μια επιπλέον πινελιά πολυτέλειας, μπορείτε να το σερβίρετε δίπλα σε βουτυρένιες ουρές αστακού ή ψημένα χτένια.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα, αποθηκεύστε τα σωστά για να διατηρήσετε την ποιότητά τους. Τυλίξτε τα ψημένα φιλέτα σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε τα σε αεροστεγές δοχείο. Βάζουμε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Όταν είναι έτοιμα να ζεσταθούν ξανά, ζεστάνετε απαλά τα φιλέτα σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το μοσχαρίσιο φιλέτο είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και βιταμινών Β. Υποστηρίζει την ανάπτυξη των μυών, βοηθά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και παρέχει ενέργεια. Το σκόρδο προσφέρει πιθανές ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το θυμάρι περιέχει αντιοξειδωτικά και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη και μπορεί να συμβάλει στην υγεία της καρδιάς.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για φιλέτο μινιόν, ίσως σας αρέσουν επίσης:
– Beef Wellington: Ένα παρακμιακό πιάτο με μοσχαρίσιο φιλέτο τυλιγμένο σε σφολιάτα.
– Tournedos Rossini: Ένα γαλλικό κλασικό με ψημένο φιλέτο μινιόν με φουά γκρα και σάλτσα τρούφας.
– Filet Mignon με πιπεριά: Μια παραλλαγή που προσθέτει μια γευστική πινελιά με μια κόρα πιπεριού.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή φιλέτο μινιόν αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Gordon Ramsay, ο Thomas Keller και ο Wolfgang Puck. Η τεχνογνωσία και η δημιουργικότητά τους στον γαστρονομικό κόσμο έχουν επηρεάσει και διαμορφώσει τον τρόπο που προετοιμάζουμε και απολαμβάνουμε αυτό το πολυτελές πιάτο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button